Jump to content

Photo

iWeb anyone?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 JaimeandBrandon

JaimeandBrandon
  • Jr. Member
  • 370 posts

    Posted 05 May 2009 - 06:16 PM

    Has anyone used iWeb to create a website? I just started creating our wedding website with it but am having some difficulties...

    Problem 1: It loads really slow and brings up like one thing at a time rather than the whole page at once.

    Problem 2: I can't figure out how to change the font of the menu bar options.

    Should I even go any further? Do any of you have the answers to these problems?

    Thanks for any advice!
    www.jaimeandbrandon.com

    #2 soon2bePowers

    soon2bePowers
    • Jr. Member
    • 382 posts

      Posted 05 May 2009 - 08:26 PM

      I have built a few websites with iweb, so I am going to TRY to help.

      Problem 1: with iweb you typically build your site on your computer and then upload it onto a server. The problem with slow loading sounds like a server problem.

      Problem 2: I hope this answer doesn't sound to simple but you should be able to click on the menu bar text box (rather than just trying to highlight the text) and then click the font button or go to Format>Fonts>Show fonts

      I don't know what iweb you are using but the new ones seem to be more user friendly.

      Hope this helped!

      #3 JaimeandBrandon

      JaimeandBrandon
      • Jr. Member
      • 370 posts

        Posted 05 May 2009 - 11:53 PM

        Thanks! I'm using the '08 version... I tried what you said about the menu bar and it's not working... so frustrating!!

        #4 soon2bePowers

        soon2bePowers
        • Jr. Member
        • 382 posts

          Posted 07 May 2009 - 09:53 PM

          Could you try deleting that text box and then creating a new one?

          Don't you hate when things don't work like they are supposed to! The IT guy at work deleted my edit tab in word, when he looked up how to get it back it stated that one could not delete tab!!! Well he did!!

          #5 JaimeandBrandon

          JaimeandBrandon
          • Jr. Member
          • 370 posts

            Posted 11 June 2009 - 02:05 PM

            Aha!! Yes! You have to deactivate the navigation menus and then create your own menu and then enable each word as a link to another page... finally!! Thank you!

            #6 Ayita

            Ayita
            • Member
            • 861 posts

              Posted 11 June 2009 - 02:10 PM

              If you just started... do you want to consider another option ? Did you look at Yola | Build a Free Website ? I used this and it was amazing - amazingly easy, quick, great results. See excerpts from my site :

              http://tosharewithbdw.synthasite.com/

              And I might update the domain soon so could be this link instead :

              http://tosharewithbdw.yolasite.com/




              0 user(s) are reading this topic

              0 members, 0 guests, 0 anonymous users